Skøjteleje og køb

Skøjteleje

Skøjterne er et vigtigt redskab, når man dyrker kunstskøjteløb. Jo bedre dine skøjter er i forhold til dit niveau, jo hurtigere bliver du rigtig god!


Gode skøjter er faste i skaftet og har en rimelig god klinge. 


Leje af skøjter:

Du kan leje skøjter af klubben. Du skal i forbindelse med indsendelsen af din indmeldelse skrive til os, om du vil leje skøjter af klubben. Du finder prisen for skøjteleje her.


Skøjter kan hentes eller ombyttes i skøjterummet: 

Mandag: 16:15-17:45

Fredag: 16:15-17:45


Hvis dette ikke er muligt kan du altid lave en personlig aftale med enten Martin eller Mikkel på andre tidspunkter.


Størrelser og snørre:

Det er vigtigt at du får den rigtige størrelse fra starten. 

Når du prøver skøjter, skal du være opmærksom på, at der ikke som når du køber sko skal være ekstra plads og voksetillæg i snuden. 


Det er vigtigt, at skøjterne sidder tæt, så foden ikke glider i skøjten. Du kan få vejledning til at vælge den rigtige størrelse, når du lejer skøjter.


Sørg også for at dine skøjter er ordentligt bundet før du går på isen. Så får du meget mere ud af træningen. Er du i tvivl om, hvordan de bindes bedst muligt? Så spørg en af de søde trænere, der altid står til rådighed.


Derudover skal du altid bruge skøjtebeskyttere uden for isen - disse følger med, når man lejer skøjter af klubben. Dog må man ikke lade skøjtebeskytterene sidde på skøjterne når man putter dem i tasken, da klingerne vil ruste.

Køb af skøjter

Hvis du er interesseret i at anskaffe dig dine egne skøjter, så henvend dig gerne til en af vores trænere, da de har godt styr på, hvad der er brug for specifikt til dit niveau. 

Vi fraråder desuden stærkt at man køber skøjter i normale sportsforretninger, da disse ikke egner sig til kunstskøjteløb af flere årsager. Rigtige kunstskøjter købes som støvle og klinge for sig og monteres af en professionel. 

Mærker støvler vi anbefaler:

  • Risport
  • Edea
  • Jackson 
  • Graf


Mærker klinger vi anbefaler:

  • Mitchell & King (MK)
  • John Wilson 
  • Jackson Ultima